Left Jatka ostoksia
Tilauksesi

Korissasi ei ole tuotteita

Aurinkolasit – tyyliä ja suojaa silmille

Aurinkolasit – tyyliä ja suojaa silmille

Taas on se vuodenaika, kun täällä Suomessakin saadaan nauttia valosta ja auringosta, joka sitten taas aiheuttaakin silmien siristelyä😊

Tässä blogissa käsitelläänkin hyvin ajankohtaisia asusteista, eli aurinkolaseja.

Aurinkolasit ovat olennainen osa kesävarustusta, mutta niiden merkitys ulottuu paljon pidemmälle, kuin pelkkään ulkonäköön. Laadukkaat aurinkolasit suojaavat silmiä haitalliselta UV-säteilyltä, vähentävät häikäisyä ja parantavat näkemisen mukavuutta. Polarisoidut aurinkolasit ja puiset aurinkolasit ovat nykyään suosittuja vaihtoehtoja, jotka yhdistävät käytännöllisyyden ja tyylikkyyden. Tässä blogissa tarkastelemme, mitä hyötyä näistä monipuolisista aurinkolaseista on, ja mitä tulee ottaa huomioon, kun valitset itsellesi uudet aurinkolasit. Lisäksi annamme vinkkejä, miten valita kasvoillesi sopivat aurinkolasit.

Polarisoidut aurinkolasit – näkemisen mukavuutta ja suojaa

Polarisoidut aurinkolasit ovat erityisen hyödylliset, koska ne vähentävät merkittävästi häikäisyä. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi autoa ajaessa, veneillessä tai urheillessa ulkona kirkkaassa ilmassa. Polarisoidut linssit sisältävät erityisen suodattimen, joka estää vaakasuoran valon pääsyn silmiin, mikä tekee näkemisestä selkeämpää ja miellyttävämpää.

Hyödyt

Vähentää Häikäisyä: Polarisoidut aurinkolasit vähentävät tehokkaasti häikäisyä, mikä parantaa näkemisen mukavuutta ja turvallisuutta esimerkiksi autoa ajaessa tai veden äärellä.

Parantaa Näkyvyyttä: Polarisoidut aurinkolasit tarjoavat terävämmän ja selkeämmän näkymän, mikä auttaa esimerkiksi urheilusuorituksissa tai luonnossa liikkuessa.

Silmien Suojaus: Laadukkaat polarisoidut aurinkolasit suojaavat silmiä haitalliselta UV-säteilyltä, joka voi aiheuttaa silmien terveyshaittoja pitkällä aikavälillä.

Puiset aurinkolasit – luonnollinen tyyli ja ekologisuus

Puiset aurinkolasit ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan niiden ekologisten ominaisuuksien- sekä tyylikkyytensä vuoksi. Ne tarjoavat ainutlaatuisen, luonnonläheisen ilmeen ja ovat usein valmistettu kestävästi hankituista puulajeista. 

Hyödyt

Yksilöllisyys: Jokainen pari puisia aurinkolaseja on ainutlaatuinen, sillä puun syyt ja värit vaihtelevat luonnollisesti.

Ekologisuus: Monet puiset aurinkolasit valmistetaan kestävästi ja ympäristöystävällisesti, mikä tekee niistä hyvän valinnan ympäristötietoiselle kuluttajalle.

Kevyt ja mukava käyttää: Puiset kehykset ovat kevyitä ja mukavia käyttää, mikä tekee niistä erinomaisen vaihtoehdon pitkiin käyttöaikoihin. 

Miten valita sopivat aurinkolasit kasvojen muodon mukaan

Aurinkolasien valinnassa on tärkeää ottaa huomioon kasvojen muoto, jotta ne korostavat parhaita piirteitäsi ja istuvat mukavasti.

Pyöreät Kasvot

Jos sinulla on pyöreät kasvot, kulmikkaat ja suorakulmaiset kehykset ovat hyvä valinta. Ne tuovat kasvoille ryhtiä ja terävyyttä.

Kulmikkaat Kasvot

Kulmikkaille kasvoille sopivat pyöreät ja ovaalit kehykset, jotka pehmentävät kasvojen teräviä linjoja ja tuovat tasapainoa.

Sydämenmuotoiset Kasvot

Sydämenmuotoisille kasvoille, joissa otsa on leveämpi ja leuka kapea, sopivat parhaiten leveät, alaosastaan kapenevat kehykset, kuten aviator-malliset aurinkolasit.

Soikeat Kasvot

Soikeat kasvot ovat onnekkaita, sillä lähes kaikki aurinkolasimallit sopivat niille hyvin. Kokeile erilaisia tyylejä ja löydä omat suosikkisi.

Mitä ottaa huomioon aurinkolaseja hankkiessa

Kun valitset uusia aurinkolaseja, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamaan keskeiseen tekijään:

UV-Suoja: Varmista, että aurinkolasit tarjoavat 100% UV-suojan. Tämä on tärkein ominaisuus silmien suojaamiseksi haitalliselta auringon säteilyltä.

Polarisoidut linssit: Polarisoidut linssit ovat erityisen hyödylliset häikäisyn vähentämiseksi ja näkyvyyden parantamiseksi kirkkaissa olosuhteissa. 

Linssin väri: Linssin värillä on vaikutusta siihen, miten näet ympäröivän maailman. Harmaat linssit ovat neutraalit ja vähentävät kirkkautta muuttamatta värejä, kun taas ruskeat linssit lisäävät kontrastia ja syvyyttä. 

Kehysten materiaali: Valitse kestävät ja mukavat kehykset. Puiset kehykset ovat kevyitä ja ekologisia, kun taas muoviset tai metalliset kehykset voivat tarjota erilaisia tyylejä ja kestävyyttä. 

Yhteenveto

Hienot ja laadukkaat aurinkolasit ovat paljon enemmän kuin pelkkä asuste. Ne suojaavat silmiä, parantavat näkemistä ja täydentävät tyyliäsi. Polarisoidut aurinkolasit vähentävät häikäisyä ja tarjoavat selkeämmän näkymän, kun taas puiset aurinkolasit tuovat luonnollista tyyliä ja ekologisuutta. Kun valitset aurinkolaseja, muista ottaa huomioon UV-suoja, linssien polarisaatio, kehysten materiaali ja istuvuus. Lisäksi kasvojesi muoto vaikuttaa siihen, millaiset aurinkolasit sopivat sinulle parhaiten. Näin varmistat, että uudet aurinkolasit eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös suojaavat ja parantavat näkemistäsi kaikissa olosuhteissa.

Aurinkoista kesän aloitusta toivoo Retkirepun porukka☀️